Podczas festiwalu odbędzie się prezentacja wyrobów kulinarnych i rękodzielniczych. Celem festiwalu jest kultywowanie i pogłębianie wiedzy o tradycjach kuchni regionalnej Pałuk. Każde koło zaprezentuje trzy potrawy, produkty piekarskie i cukiernicze oraz nalewki.
Oceniany będzie też wystrój stoiska. Po rozstrzygnięciu konkursu odbędzie się degustacja przygotowanych przez gospodynie potraw.
W konkursie wezmą udział Koła z Podlesia Wysokiego, Sarbii, Popowa Kościelnego, Kaliszan, Łęgowa, Koninka, Pawłowa Żońskiego, Runowa, Rąbczyna, Ochodzy, Łekna, Rudnicza, Łazisk, Niemczyna, Janowca Wielkopolskiego oraz rada sołecka z Kamienicy.
Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?