Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 11
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Danie typowe dla Szczecina znane jest pod postacią smażonego...

Polski fast food czy fast food z Polski? Pamiętacie te kultowe smaki sprzed lat? Skąd się wzięły?

Pasztecik szczeciński

Danie typowe dla Szczecina znane jest pod postacią smażonego ciasta drożdżowego nadziewanego mieszankami mięsnymi bądź jarskimi. W wersji mięsnej nadzienie składa się z wieprzowiny połączonej z wołowiną, kapusty z grzybami, sera i pieczarek. W czasach PRL-u często zastępowano farsz mięsny pastą jajeczną. Pierwszy lokal z pasztecikami został założony w 1969 r.

Zobacz również

To już 10 lat z autobusami elektrycznymi w Krakowie

To już 10 lat z autobusami elektrycznymi w Krakowie

Zakończył się protest rolników przed przejściem w Hrebennem

Zakończył się protest rolników przed przejściem w Hrebennem

Polecamy

Elbląg: Zatrzymany za posiadanie narkotyków

Elbląg: Zatrzymany za posiadanie narkotyków

Warmińsko-Mazurski Turniej Bezpieczeństwa w Ruchu Drogowym

Warmińsko-Mazurski Turniej Bezpieczeństwa w Ruchu Drogowym

O krok od tragedii na przejeździe kolejowym

O krok od tragedii na przejeździe kolejowym