Zbilansowana dieta, o odpowiedniej zawartości witamin i składników mineralnych, ruch na świeżym powietrzu i możliwie długi sen, przynajmniej 7-8 godzin. Faktem jest to, że zimą owoców i warzyw jest mniej, ale pod żadnym pozorem z nich nie rezygnujmy! Jagody, maliny i poziomki łatwo zastąpić bogatymi w antyoksydanty jabłkami. Zyska na tym również nasze zdrowie, ponieważ mają one działanie przeciwzapalne i pomogą uchronić się przed niepotrzebnymi infekcjami. Warto sięgnąć także po zrobione jeszcze latem konfitury. Z eksportu dobrze zaopatrzyć się w cytrusy takie jak, na przykład pomarańcze i grejpfruty. Do przyrządzania potraw warto sięgnąć po mrożonki, które dzięki nowoczesnemu procesowi produkcji dostarczają wartości odżywczych i witamin jak ich świeże odpowiedniki. Szczególnie powinniśmy zadbać o dostarczanie organizmowi dużej ilości witaminy C i beta-karotenu, które walczą z toksynami - Judyta Szymkowiak.
A Wy jaką proponujecie dietę?
Co to jest zapalenie gardła i migdałków?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?