Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Przygoda Zosi Konarskiej z Mieściska w kuchni „MasterChef Junior" nad trwa. Dziewczynka przeszła do kolejnego odcinka

Monika Zaganiaczyk
Monika Zaganiaczyk
arch. prywatne Zosi Konarskiej
Za nami czwarty odcinek ósmej edycji kulinarnego programu dla dzieci „MasterChef Junior". Do rywalizacji stanęło dwanaścioro młodych kucharzy, w tym Zosia Konarska z Mieściska. Jak poszło młodej mieszkance powiatu wągrowieckiego?

Zosia Konarska w 4. odcinku „MasterChef Junior"

W kolejnym odcinku programu, który został wyemitowany w niedzielę 26 marca w telewizji TVN, do rywalizacji stanęło dwanaścioro najlepiej gotujących młodych kucharzy. Wśród nich była Zosia Konarska z Mieściska, za którą kciuki trzyma cały powiat wągrowiecki.

Zadaniem uczestników było przygotowanie donutów. Podzieleni na trzy grupy młodzi kucharze musieli ich zrobić co najmniej sto. Jurorami byli specjalni goście- 45 dzieciaków, którzy odwiedzili kuchnię MasterChefa. To właśnie oni degustowali i oddawali głos na drużynę, która przygotowała najpyszniejsze donuty. Wygrała drużyna niebieskich. Zespół w kolorze żółtym, którego członkiem była Zosia oraz zespół różowy zmierzyły się w dogrywce.

W drugiej części odcinka każdy kucharz otrzymał tajemniczą skrzynię, a pod nią... but. Podczas tego zadania dzieci musiały wykazać się nie tylko smakiem, ale też wyobraźnią i stworzyć danie pasujące do tego, co znajdą pod tajemniczą skrzynką. Przygotowane potrawy oceniali jurorzy: Michel Moran, Anna Starmach i Tomasz Jakubiak.

Zosia Konarska pod swoją skrzynią miała... płetwę. Dziewczynka przygotowała tatar z łososia oraz krewetki. Jej potrawy zostały pozytywnie ocenione przez jurorów, dzięki czemu młoda mieszkanka Mieściska trafiła do kolejnego odcinka. Ten zostanie wyemitowany w TVN już w najbliższą niedzielę 2 kwietnia o godzinie 20.

ZOBACZ TAKŻE

Zosia Konarska z Mieściska

Jak już informowaliśmy, eliminacje do programu odbywały się online. Dziewczynka sama wyszukała informacje o castingu i poprosiła rodziców, by ją zgłosili. Zosia ugotowała tagiatelle carbonara. Przeszła dalej i została zaproszona na czterodniowe warsztaty. Tam pokazała, na co ją stać i dostała się do szesnastki najlepiej gotujących dzieci w Polsce. Mama dziewczynki, pani Jagoda, przyznała, że córka kocha gotowanie. Od najmłodszych lat spędza dużo czasu w kuchni, a coraz więcej dań przygotowuje samodzielnie.

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Lody kawowe z kajmakiem

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na wagrowiec.naszemiasto.pl Nasze Miasto