Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 9
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Istnieją dwa typy sera Provolone Valpadana DOP: łagodny i...
fot. Adam Kudraszew

Sekret włoskiej kuchni? Oryginalne wyroby wysokiej jakości. Oto najlepsze produkty prosto z północnych Włoch

Provolone Valpadana DOP

Istnieją dwa typy sera Provolone Valpadana DOP: łagodny i pikantny. Łagodny produkowany jest z podpuszczki cielęcej i dojrzewa nie dłużej niż 2-3 miesiące; pikantny z podpuszczki koźlęcej i/lub jagnięcej i dojrzewa minimum przez 3 miesiące do nawet ponad roku.

Zobacz również

Seria wypadków na Opolszczyźnie. Nie wszyscy wytrzeźwieli po majówce

Seria wypadków na Opolszczyźnie. Nie wszyscy wytrzeźwieli po majówce

Uroczystości pogrzebowe dr Krzysztofa Czarnobilskiego

Uroczystości pogrzebowe dr Krzysztofa Czarnobilskiego

Polecamy

Wapń może zwiększać ryzyko sercowe lub je obniżać. Ważne, kiedy go przyjmujesz

Wapń może zwiększać ryzyko sercowe lub je obniżać. Ważne, kiedy go przyjmujesz

Ta wyspa co pół roku znajduje się w innym państwie. Jak to możliwe?

Ta wyspa co pół roku znajduje się w innym państwie. Jak to możliwe?

Niezwykłe jezioro w Niemczech. Nie uwierzysz w historię jego powstania!

Niezwykłe jezioro w Niemczech. Nie uwierzysz w historię jego powstania!