MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 8
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne,...
fot. gbh007/gettyimages

Tych rzeczy nie odgrzewaj – grozi to zatruciem pokarmowym. Zobacz, które potrawy najlepiej jeść od razu po ugotowaniu lub na zimno

Mięso z piersi kurczaka

Mięso z piersi kurczaka jest lekkostrawne i niskokaloryczne, dlatego często stanowi podstawę dań obiadowych. Najlepiej smakuje od razu po przygotowaniu, ponieważ jego konsystencja jest wtedy bardzo delikatna.

Podczas ponownego podgrzewania dochodzi do zmiany struktury w białkach mięsa, która staje się bardziej zbita i twarda. W przypadku mięsa piersi z kurczaka, które zostało uprzednio dobrze przygotowane ryzyko zagrożenia zatruciem jest niewielkie.

Jednak podgrzewanie kurczaka w wysokiej temperaturze sprawia, że staje się on trudniejszy do strawienia i może wywoływać niestrawność, wzdęcia oraz silne bóle brzucha.

Zobacz również

Strażacy z PSP Żnin świętowali Dzień Strażaka 2024. Zdjęcia

Strażacy z PSP Żnin świętowali Dzień Strażaka 2024. Zdjęcia

Noc Muzeów w Opatowie. Nocne zwiedzanie podziemi opatowskich i Domu Muzealnego

Noc Muzeów w Opatowie. Nocne zwiedzanie podziemi opatowskich i Domu Muzealnego

Polecamy

Apteki nie chcą sprzedawać pigułki "dzień po"? Mało chętnych do wydawania leku

GORĄCY TEMAT
Apteki nie chcą sprzedawać pigułki "dzień po"? Mało chętnych do wydawania leku

Małgorzata Ostrowska świętuje 40 lat na scenie!

Małgorzata Ostrowska świętuje 40 lat na scenie!

Najmniejsze wsie w Polsce. Mogą być bliżej, niż ci się wydaje

Najmniejsze wsie w Polsce. Mogą być bliżej, niż ci się wydaje