Kurs ten z wynikiem „bardzo dobry” ukończyli wszyscy jego uczestnicy: 5 kobiet oraz jeden mężczyzna. W ciągu 6 tygodni uczestnicy kursu odbyli 150 godzin zajęć teoretycznych oraz praktycznych prowadzonych w doskonale przystosowanej do tego typu szkoleń pracowni żywienia w ZSP nr 2. Obejmowały one m.in. wiedzę z zakresu: przygotowywania i serwowania potraw, zabezpieczania i przechowywania żywności, konserwacji maszyn i urządzeń gastronomicznych, podstawowych przepisów BHP i ppoż. w zakładach żywienia zbiorowego, a także specjalności kuchni regionalnej oraz układania menu - informuje Piotr Korpowski z wągrowieckiego ratusza.
Koszt przeprowadzenia kursu wyniósł 16,5 tys. złotych. Środki na jego przeprowadzenie pochodziły z Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego.
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?