MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 3
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze. Po ostatnim zdjęciu przejdziesz na i.pl.
Poprzednie
Przejdź na i.pl
Przesuń w prawo aby przejść na i.pl
SKŁADNIKI:

karkówka
boczek wędzony parzony
mięso z łopatki...

Sukces gospodyń z Oporzyna na Festiwalu Tradycyjnej Kuchni Wielkopolskiej

KOCIOŁEK WIEJSKI

SKŁADNIKI: karkówka boczek wędzony parzony mięso z łopatki wieprzowej kiełbasa swojska cebula pietruszka korzeń seler majeranek pieprz papryka suszona czosnek sól smalec ziemniaki kapusta piwo jasne pszeniczne lub chmielowe WYKONANIE Żeliwny kociołek smarujemy smalcem, wykładamy liśćmi kapusty, mięso i kiełbasę pokrojone w dużą kostkę układamy warstwami w kociołku, obsypujemy przyprawami, układamy warstwy pokrojonych warzyw itd do wypełnienia kociołka. Polewamy piwem, wierzch kociołka obkładamy również liśćmi kapusty. Kociołek umieszczamy nad ogniem, potem żarem około 1,5 godziny i gotowe!

Zobacz również

Budowa ronda przy Getta Żydowskiego na półmetku. Tak postępują prace ZDJĘCIA

NOWE
Budowa ronda przy Getta Żydowskiego na półmetku. Tak postępują prace ZDJĘCIA

Zebrano ponad 10 tysięcy złotych dla pogorzelców z Koźla!

NOWE
Zebrano ponad 10 tysięcy złotych dla pogorzelców z Koźla!

Polecamy

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Kroję botwinkę, wkładam do słoików i robię prostą zalewę. Na zimę będzie idealna

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Szkoła w Chmurze przestaje być bezpłatna. Jak przebiega rekrutacja?

Pleszewianin na czele jednego z największych banków w Polsce!

TYLKO U NAS
Pleszewianin na czele jednego z największych banków w Polsce!