Swój udział w konkursie koła mogą zgłaszać do 31 marca. W „Bitwie Regionów” mogą wziąć udział drużyny składające się z maksymalnie trzech osób.
W konkursie reprezentacje Kół Gospodyń Wiejskich przygotowują regionalną potrawę w oparciu o własną recepturę i rodzime produkty.
Konkurs jest przeprowadzany w trzech etapach. W pierwszym weryfikowane są zgłoszenia w Krajowym Ośrodku Wsparcia Rolnictwa. Podczas drugiego przygotowane są potrawy przez zakwalifikowane zespoły podczas kulinarnego wydarzenia w każdym z województw. Podczas etapu trzeciego najlepsze drużyny z całego kraju spotkają się we wrześniu, podczas Targów „Smaki Regionów” w Poznaniu.
Szczegóły - galeria
DDTVN/X-News
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?