Wielkanoc tuż tuż. Przygotuj swoim bliskim wyjątkowe dania [PRZEPISY]
Pieczeń rzymska
Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego, 4 jajka, 1 duża cebula, 0,5 opakowania mrożonych mini marchewek, 1 łyżka ostrej musztardy, 3 łyżki bułki tartej, majeranek, 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej, sól, pieprz, olej Przygotowanie: 3 jajka ugotować. W posolonej wodzie ugotować też mini marchewki. Następnie odcedzić je i przestudzić. Cebulę oczyścić, posiekać i dodać do mięsa. Dosypać bułkę tartą, wbić jedno jajko i dołożyć dwie - trzy łyżki wody, musztardę, przyprawę uniwersalną, pół łyżeczki majeranku, sól i pieprz do smaku. Składniki wymieszać tak, by powstała jednolita masa. Masę mięsną cienko rozwałkować między dwoma kawałkami folii spożywczej. Zdjąć wierzchni płat folii i wzdłuż dłuższego boku ułożyć jajka oraz marchewkę. Całość zwinąć w roladę, usunąć folię i umieścić w formie keksowej. Wierzch posmarować olejem. Mięso piec około 45 minut w temperaturze 190 stopni.