Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Składniki: 

10 dag suszonych grzybów 

wywar z kostki...

Gotuj razem z nami. Przepisy na wigilijne potrawy

ZUPA GRZYBOWA

Składniki: 10 dag suszonych grzybów wywar z kostki rosołowej cebula gęsta śmietana sól, pieprz, ziele angielskie Przyrządzanie: Do przygotowania około dwóch litrów wywaru będziemy potrzebować około 10 dag suszonych grzybów, które należy moczyć przez 2-3 godziny i dokładnie opłukać. Tak oczyszczone grzyby gotujemy przez pół godziny w wodzie lub wywarze warzywnym, doprawiamy solą, pieprzem i zielem angielskim, a następnie odcedzamy je i podsmażamy na maśle z drobno pokrojoną cebulą, oprószając mąką pszenną. Podsmażone grzyby dodajemy do wywaru i gotujemy jeszcze na małym ogniu przez 20 minut. Przed podaniem zupę możemy zabielić gęstą śmietaną. Idealnym dodatkiem do zupy grzybowej są łazanki.

Zobacz również

Obwodnica Zatora na planach wygląda iście kosmicznie. Kiedy ją wybudują?

Obwodnica Zatora na planach wygląda iście kosmicznie. Kiedy ją wybudują?

Obrady Episkopatu na Jasnej Górze. Rozmawiają o lekcjach religii i ochronie dzieci

Obrady Episkopatu na Jasnej Górze. Rozmawiają o lekcjach religii i ochronie dzieci

Polecamy

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Mio MiVue C590. Nowy wideorejestrator od Mio

Przegląd prasy z Wągrowca w kwietniu

Przegląd prasy z Wągrowca w kwietniu

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby

Czytaj etykiety! Oto 7 dodatków do żywności, które zwiększają ryzyko poważnej choroby