W kategorii Restauracja Roku w dniu zamknięcia naszej gazety na pierwszym miejscu wciąż pozostawała Sala Bankietowa „Kobylanka” w Kobylcu, której właścicielką jest Maja Burzak. - Założyłam ją w 2012 roku. Na początku był to bar, jednak reagując na potrzeby i oczekiwania klientów, postanowiłam otworzyć salę bankietowa. Na początku dysponowaliśmy małą, bo zaledwie 30-osobową salą. Dziś pomieścimy nawet 70 osób, a mamy jeszcze jedną salę na mniejsze uroczystości. Obsługujemy wszelkie uroczystości rodzinne i firmowe. Dysponujemy własną kuchnia, a klienci chwalą nasze jedzenie - powiedziała nam szefowa firmy.
W kategorii Kucharz Roku prowadzi Bartosz Wołkow ze Skoków. Pan Bartosz prowadzi firmę „Catering Wołkow” zajmującą się przygotowaniem cateringu na różnego rodzaju imprezy i nie tylko. - Jestem pasjonatem kuchni od zawsze. Kiedy ukończyłem ogólniak w Poznaniu, postanowiłem, że zwrócę się w kierunku kulinariów. Dlatego też podjąłem studia na kierunku technologia żywności i żywienia człowieka. Wcześniej, w wakacje wyjechałem do pracy w Irlandii. Myślałem, że tradycyjnie trafię „na zmywak”, ale szef przydzielił mnie na kuchnię. Bardzo mi się ta praca spodobała. Mam to szczęście, że trafiam w życiu na dobrych ludzi. Podczas studiów przez rok szkoliłem się na kuchni znanego w Poznaniu „Novotelu”. Pracowałem też w kilku restauracjach przy Starym Rynku w Poznaniu - przyznał w rozmowie z naszym „Tygodnikiem”.
W kategorii Kelner Roku pozycję lidera zajmuje Joanna Stróżewska, pracownica „Tawerny nad Łowiskiem”. - W „Tawernie” pracuję od września zeszłego roku. To moja pierwsza praca po ukończeniu szkoły. Uwielbiam swoją pracę, bo sama jestem miłośniczką ryb. Mogłabym je jeść pod każdą postacią. Prywatnie jestem mieszkanką Wągrowca. W wolnych chwilach lubię spotykać się z przyjaciółmi, a moją pasją jest robienie manicure - powiedziała nam kelnerka.
W kategorii Cukiernia Roku prowadzi niezmiennie od początku plebiscytu otwarta niedawno „Piekarnia& Cukiernia H. Miążalski” mieszcząca się na rogu ulic Słowackiego i Libelta.
Warto dodać, że kandydaci od nas biorą także udział w toczącym się od samego początku zabawy głosowaniu wojewódzkim. Znajdziemy ich w kategoriach: Lody Roku, Piza Roku, Burger Roku oraz Piekarnia Roku. To tylko Wy- klienci zdecydujecie, w którym miejscu w Wielkopolsce można zjeść najsmaczniej.
Plebiscyt jest prowadzony pod patronatem Stowarzyszenia Kucharzy Polskich. Zwycięzcy w powiatowym etapie i w wojewódzkim finale odbiorą specjalne wyróżnienia podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych POLAGRA Gastro i Invest Hotel w Poznaniu.
Na zwycięzców czekają nagrody. W czterech głównych kategoriach- awans do finału wojewódzkiego. Czekają również m.in. vouchery na reklamę. Na laureatów etapu wojewódzkiego czekają m.in. wycieczki i pobyty w SPA. Więcej o plebiscycie i nagrodach znajdziesz na stronie internetowej „Głosu Wielkopolskiego”.
Kliknij i zagłosuj na swoich faworytów
echodnia.eu Świętokrzyskie tulipany
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?