Zosia Konarska z Mieściska w kolejnym odcinku „MasterChef Junior". Gotowała pierogi i żeberka

Monika Zaganiaczyk
Monika Zaganiaczyk
arch. prywatne Zosi Konarskiej
Za nami drugi odcinek programu „MasterChef Junior", którego uczestniczką jest Zosia Konarska z Mieściska. Tym razem uczestnicy gotowali pierogi i żeberka. Jak poszło Zosi?

Zosia z Mieściska w programie „MasterChef Junior"

Szesnastka młodych kucharzy- uczestników programu „MasterChef Junior"- po raz drugi gotowała dla jurorów: Michela Morana, Anny Starmach i Tomasza Jakubiaka. Jak w rywalizacji poszło Zosi Konarskiej z Mieściska?

W drugim odcinku programu kuchnię „MasterChefa" odwiedził wyjątkowy gość- Magda Gessler. Dzieci były zachwycone możliwością spotkania się twarzą w twarz ze znaną mistrzynią gotowania. Specjalnie dla nich Magda Gessler rzuciła nawet talerzem. Zadaniem, które przygotowała dla uczestników programu było przygotowanie pierogów. Każde dziecko otrzymało ten specjał z różnych zakątków świata. Zosia otrzymała do przygotowania pielmieni.

ZOBACZ TAKŻE

Podczas oceniania jej dania przez jurorów okazało się, że pierogi Zosi nie pozwoliły jej na znalezienie się wśród ósemki najlepszych. Zosia i siedmioro innych uczestników wzięła udział w drugiej konkurencji, jaką było przygotowanie żeberek.

Potrawa przygotowana przez Zosię Konarską - w ocenie jurorów - była dobra, jednak mięso było zbyt suche. Danie się jednak obroniło i pozwoliło przejść uczestniczce z Mieściska do kolejnego odcinka, który zostanie wyemitowany już w najbliższą niedzielę 19 marca.

W trzecim odcinku programu „MasterChef" będzie walczyła dalej czternastka młodych kucharzy.

Jak już informowaliśmy, eliminacje odbywały się online. Dziewczynka sama wyszukała informacje o castingu i poprosiła rodziców, by ją zgłosili. Zosia ugotowała tagiatelle carbonara. Przeszła dalej i została zaproszona na czterodniowe warsztaty. Tam pokazała, na co ją stać i dostała się do szesnastki najlepiej gotujących dzieci w Polsce. Mama dziewczynki, pani Jagoda, przyznała, że córka kocha gotowanie. Od najmłodszych lat spędza dużo czasu w kuchni, a coraz więcej dań przygotowuje samodzielnie.

- Nigdy nie mówiłam, że przeszkadza, że robi coś za wolno. Pozwalałam jej towarzyszyć mi podczas gotowania, bo widziałam, że to lubi – mówiła mama uczestniczki programu.

Na co dzień Zosia jest starszą siostrą Antosi. Jej drugą wielką pasją jest jeździectwo. Wolny czas dzieli między kuchnią, a stadniną koni.

Ciasto malinowe "Pianka"

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera

Komentarze

Komentowanie artykułów jest możliwe wyłącznie dla zalogowanych Użytkowników. Cenimy wolność słowa i nieskrępowane dyskusje, ale serdecznie prosimy o przestrzeganie kultury osobistej, dobrych obyczajów i reguł prawa. Wszelkie wpisy, które nie są zgodne ze standardami, proszę zgłaszać do moderacji. Zaloguj się lub załóż konto

Nie hejtuj, pisz kulturalne i zgodne z prawem komentarze! Jeśli widzisz niestosowny wpis - kliknij „zgłoś nadużycie”.

Podaj powód zgłoszenia

Nikt jeszcze nie skomentował tego artykułu.
Wróć na wagrowiec.naszemiasto.pl Nasze Miasto